top of page
Untitled.jpg

 DONES EN LA TRANSICIÓ

La sèrie documental vol recollir i fer-se eco de la història oral d'aquelles dones que, en els anys de la Transició i des de diferents col·lectius, van tindre com a eix principal les reivindicacions dels seus drets en els diversos àmbits. Van ser múltiples les organitzacions des dels quals es va dur a terme la lluita de les dones: associacions de mestresses de casa, moviment associatiu veïnal, partits polítics, associacions de dones universitàries, el moviment feminista, etc. Conformant el relat viu d'una història que ens concerneix com a comunitat, com a homes i dones de la contemporaneïtat perquè és necessari conéixer el nostre passat per a poder entendre el nostre present.


L'ordenament temporal de la sèrie és cronològic. En cada capítol comptem amb la presència de diverses activistes que parlen sobre la seua experiència. Cada vídeo del documental té una duració d'aproximadament 10 minuts i combina informació general sobre el context de l'època amb els testimoniatges de les dones. Tots els vídeos es troben disponibles en el canal de YouTube de l'associació Prosa Elàstica.

"Dones en la Transició" ha sigut beneficiari de les ajudes de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica per a la difusicó de la memòria democràctica valenciana. 

bottom of page